Recept Bobe Živojinovića za baklavu najbolji je, tvrdi Viktor Živojinović
Pored toga što je poznat kao uspješan teniser i biznismen, prijatelji Slobodana Bobe Živojinovića znaju i da je suprug Lepe Brene odličan i kada je kulinarstvo u pitanju. A, njegova djeca i supruga se ne libe da pokažu delicije koje im on priprema.
Tako je jednom prilikom njegov najmlađi sin, Viktor, na svom Instagram profilu objavio fotografiju baklave sa pistaćima koja je oduševila sve njegove fanove.
Nju je, podrazumijeva se, pripremao Boba, međutim, nije isključeno da je ovaj recept dobio od supruge, koja je poznata po odličnoj baklavi. Neki su se čak i našalili, da je sigurno Brena baklavom osvojila Bobu.
Sastojci:
Svježe kore za baklavu
350 g maslaca
350 g mljevenih pistaća
2 kašike kristal-šećera
Za sirup:
4 šolje vode
3 šolje šećera
sok od jednog limuna
Priprema
Sastojke za sirup sjedinite i prokuhajte. Kore redajte u pleh, svaku premažite maslacem i pospite pistaćima pomiješanim sa kristal-šećerom. Isijecite i pecite na 200ºC 40 minuta. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom.