Hadžijski ćevap je tradicionalno bosansko jelo koje muškarci jednostavno obožavaju jer je čist gurmanluk.
U emisiji „Praktična žena“ Senada iz Maribora otkrila je tajnu pripreme ovog specijaliteta, a u nastavku pogledajte kako se priprema.
Sastojci:
500g teletine bez kosti
2 krompira
2 paprike
1 mrkva
3 čena bijelog luka
1 crveni luk
1 kašika peršuna
so i biber
suhi začin
1 kašika ajvara
kašičica mljevene paprike
500ml goveđeg bujona
Priprema:
Teletinu isjeckajte na sitnije kockice, kao i povrće.
Na luku prodinstajte teletinu, pa nakon 15 minuta uz lagano dolivanje bujona dodajte i sjeckano povrće, ajvar i začine. Dinstajte dok meso i povrće ne omekšaju.
Nakon toga uzmite 4 papira za pečenje i svaki stavite u neku činijicu, te sipajte ovaj gulaš. Papir zavežite kanapom da dobijete kao paketiće i isijecite od gore višak papira da ne bi izgorio u rerni. Paketiće stavite u pleh i pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta do pola sata.