Princ Hari i Megan Markl su potpuno izokrenuli kraljevsku svadbenu tradiciju, njihovo vjenčanje će posve biti drugačije i sugurno je da će se o njemu dugo pričati na britanskom dvoru. Znamo da je par sa svadbene trpeze isključio tradicionalne voćne kule, koje su se služile na svim prethodnim vjenčanjima i da se umjesto toga odlučio za limunovu “elderflover” tortu.
Prince Viljam i Kejt Midlton, i mnoge generacije ispred njih, bili su obavezni da na svojim vjenčanjima služe tradicionalne deserte na vjenčanjima. Šuška se da će novi kraljevski par angažovati veoma neobičnog poslastičara za zabavu, ali glavno pitanje je da li će princ Hari i Megan prekinuti i drugu tradiciju kada je riječ o svadbenom desertu?
Čuvanje vrha torte
Za razliku od američke tradicije u kojoj se vrh svadbene torte čuva u zamrzivaču da bi u njoj uživao na proslavi prve godišnjice, britanska kraljevska porodica ima drugačiji običaj: oni čuvaju gornji sloj torte da bi ga služili na budućim dječjim krštenjima.
Prema Fioni Kerins, poslastičarki koja je pravila svadbenu tortu za vojvodu i vojvotkinju od Kembridža, njihov vrh torte se poslužio na krštenju princa Džordža 2013, a drugi put na krštenju princeze Šarlot u 2015 godine.
Još nije poznato da li će treća kraljevska beba princ Luj imatu vrh svadbene torte na svom krštenju.
Ostaje samo da se vidi da li će princ Hari i Megan Markl sačuvati vrh torte za buduća krštenja svoje djece.