Nenad Atanasković, poznatiji nakon Master Chefa Srbija, osvaja srca gurmana svojim kulinarskim vještinama. Njegov put od anonimnog kuhara do zvijezde uličnog prepoznavanja je priča o strasti, obrazovanju i inovacijama u svijetu gastronomije. Nenadova popularnost nije samo pitanje slave; ona odražava rastući trend u srpskoj ugostiteljskoj industriji.
Ako je suditi po komentarima na društvenim mrežama, Nenad je zaludio djevojke jer važi za pravog zavodnika, kada je žiri u pitanju, pa tako nerjetko dobija i razne poruke od dama na Instagramu koje mu djele komplimente na račun fizičkog izgleda.
Usavršavao se na prestižnoj akademiji
Njegov uspjeh sa projektima kao što je Thyme Street i njegovo obrazovanje na prestižnoj akademiji Le Cordon Bleu u Londonu postavljaju nove standarde u kulinarstvu. Nenadova kulinarska filozofija je fuzija preciznosti i kreativnosti. Inspirisan švedskim chefovima i azijskom kuhinjom, Atanasković u svojim jelima koristi tehniku fermentacije i eksperimentiše sa prvoklasnim ćumurima u japanskom konro grilu. Ove metode donose jedinstvene ukuse i teksture koje njegovi gosti obožavaju.
– U ovom trenutku svoje karijere koristim prefinjenu i preciznu obradu namjernica. Eksperimentišemo sa prvoklasnim ćumurima u japanskom konro grilu, gde dobijamo taj ekstra kick u jelima. Maksimalno upotrebljavamo fermentisano povrće u svim jelima koje finalnoj kreaciji daje neočekivanu čar i zbog čega se gosti vraćaju u naše restorane – rekao je Nenad
Nenadov put od volontiranja u hotelu Square Nine do osnivača Thyme Street projekta je put inovacija i posvećenosti. Njegova strast prema kuhanju i neprestano usavršavanje kroz rad u prestižnim restoranima i hotelima širom svijeta su ga doveli do mjesta gdje danas inspiriše mnoge mlade kuhare u Srbiji.
(Express/Kurir.rs)