Kroz moć fotografije i vlastiti primjer, Sarajka Meliha Šuškavčević a crnogorska snaha dala je smjernice kako ostvariti suživot sa prirodom. Segment čija je važnost od neprocjenjive vrijednosti.
Zanimati se za hranu koju jedemo a sve u sklopu svjetskog dana zdrave hrane (World Food Day) koji je osnovan još 1945. „šta sve čovjek može a rijetko čini“.
-Zanimanje za hranu koju jedemo je neprocjenjiv segment. Ako nemate vrt ili njivu tu su tegle, saksije, balkonske žardinjere za uzgoj mrkve, celera, peršuna pa i limuna, ribizle, paprike… Prirodan uzgoj i poljoprivreda uopšte je bitna a promovirati znanje o zdravoj i pravilnoj ishrani se može kroz kulturne manifestacije i koncerte predstaviti. Kazati odraslima i djeci kakve sve probleme može izazvati nepravilna ishrana jer preduslov za zdravlje je hrana a ova brzo gotovo, polugotova su opasna po zdravlje. O uštedama da i ne govorim i smanjenu broja gladnih takođe – kazala je Meliha promovišući porodičnu poljoprivredu kroz digitalnu prizmu solidarnim savjetima i kadrovima koji skreću pozornost narodnim masama.