Tajna dobrog tartara od tune leži u finom sjeckanju ribe i kvalitetnim začinima. Pjevač Petar Grašo uživa i u spravljanju brudeta, rižota i mesa.
-Proputovao sam pola svijeta kako bih pronašao idealan recept za picu a s pravim majstorijama kulinarstva upoznao me šef Tomaž Kavčić kojem sam vjenčani kum, rekao je Petar Grašo. Splitskog pjevača prijatelji obožavaju jer ih nerijetko časti specijalitetima iz vlastite kuhinje. Grašo je tajne zanata učio uz roditelje, Snježanu i Zorana, koji više od 23 godine vode restoran u Splitu.Petar je od roditelja učio pripremati delikatese mediteranske kuhinje, učio je raditi na putovanjima.
– Bio sam u San Sebastianu na kulinarskom takmičenju kao predstavnik svog restorana. Niko ondje nije znao da sam ja pjevač. Uživao sam. Nosio sam pravu kecelju šefa kuhinje na kojoj je pisalo moje ime i radio tartar od tune – pohvalio se Petar. Fotografiju Grašine kulinarske majstorije objavio je i časopis Vanity Fair, ali reporteri su zabunom napisali kako Petrov tanjir djelo šefa kuhinje hotela u kojem je Grašo kuhao i natjecao se.
– A znate kako mi je zbog toga krivo. Ajme! – priznao je u šali pjevač Pjevač uživa i u spravljanju brudeta, rižota i mesa. U posljednje vrijeme prijatelje i obitelj časti delikatesama japanske kuhinje. Nije zadovoljan kako priprema suši a nakon koncerta u zagrebačkoj Areni 25. novembra kojim slavi 20. godišnjicu na estradi, odjurit će u vikendicu gdje ide u ribolov. Grašina omiljena poslastica su lignje na žaru pa ih svojom brodicom lovi svake jeseni.Morski specijalitet priprema tako da još žive lignje baci na jako zagrijanu grill ploču.